Historie

In 1914 begint Aart Vos een fabriek van Rubber en Theekisten in Bussum, waar kisten worden vervaardigd uit voornamelijk berkentriplex uit Rusland en Polen. Als gevolg van de oorlog valt de scheepvaart richting Indië, de afzetmarkt voor de kisten, vrijwel stil en gaat RET zich in 1918 beperken tot de handel in triplex en multiplex. Dit laatste wordt ook wel gezien als de start van het huidige RET Bouwproducten.

RET- Sabang

In de jaren ’20 van de vorige eeuw heeft RET in het toenmalige Nederlands Oost-Indië nog korte tijd een theekisten fabriek gehad: RET-Sabang. Wegens de ‘heerschende malaise kon de afzet niet tot zodanige hoogte worden opgevoerd’ (jaarverslag 1921), waarna de fabriek in 1928 werd gesloten. In Nederland groeit RET ondertussen gestaag door. De export van kisten wordt afgestoten waardoor RET zich volledig kan concentreren op de handel in triplex. In de jaren ’30 worden filialen geopend in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Door de toenemende activiteiten wordt het terrein aan de Utrechtse Zeedijk te klein en wordt 1937, na lange discussie (het waren ook toen onzekere tijden!) een groot terrein van 32.000 m2 aangekocht aan de Cartesiusweg. Hier is RET Bouwproducten nog steeds gevestigd. Dus al ruim 75 jaar!

Tweede Wereldoorlog

In de Tweede Wereldoorlog vielen de activiteiten bijna volledig stil. Direct daarna werden de activiteiten weer voortvarend opgepakt. RET concentreert zich op haar import- en grossiersfunctie en levert de handel en industrie in heel Nederland. Het assortiment wordt voortdurend uitgebreid en in de jaren ’60 worden grote verkoopsuccessen behaald met de wandbekledingsplaat Decowall. Er komen in 1968 zelfs STER-reclamespotjes op televisie. Tevens was RET in die tijd al toonaangevend in logistiek en de eerste met een pendelsysteem, waarmee de afnemers op vaste dagen beleverd werden.

DHZ markt

In de jaren ’70 en ’80 ontwikkelde de DHZ (‘Doe Het Zelf’)-markt zich sterk, wat leidde tot de oprichting van RET-DHZ in 1982. In 2005 worden de DHZ activiteiten afgesplitst van RET en ondergebracht bij het overgenomen JéWé in Gorinchem.

Aanvoerder in Bouwproducten

Daarna ontwikkelt RET zich tot het bedrijf zoals we het nu kennen en heel lang geleden ook al was: het importeren en distribueren van hout- en bouwproducten. Het motto ‘Aanvoerder in bouwproducten’ geeft de ambitie van RET duidelijk aan: veel meer te zijn dan een leverancier. Een partner die meedenkt en altijd klaar staat voor haar klanten