Het einde van het jaar nadert! Traditiegetrouw een moment om terug te blikken op het afgelopen jaar, maar vooral om vooruit te kijken naar 2024. Jan Voet, inmiddels ruim 1.5 jaar directeur bij RET Bouwproducten, neemt ons mee. “Bij RET willen we vooral bouwen aan een positieve toekomst in de dynamische markt waar we ons op dit moment in bevinden.” Samen met Jan brengen we ontwikkelingen, uitdagingen én kansen in kaart.

Pro-actieve in- & verkoop
“Dit was een jaar waarin de wereld van plaatmateriaal vol uitdagingen zat. Op het gebied van inkoop (schaarste!) en de daarmee gepaarde wisselende prijzen. En natuurlijk ook de eerste signalen van stagnatie in de Nederlandse huizenbouw”, trapt Jan af. “Alles draait dan eigenlijk nog meer om een structurele, goede samenwerking. Met klanten, leveranciers en collega’s onderling. En dit heb ik met trots mogen aanschouwen: een inkoop, die proactief schakelt en slim anticipeert op prijsstijgingen om klanten winstgevende kansen te bieden of juist actiematig te werk gaan bij een groot aanbod. Maar ook onze verkoop, die we anders hebben ingericht om zo nog meer ‘aan de bal te zijn’ en klanten gerichter te kunnen ondersteunen met informatie en acties op maat. Dat werpt zijn vruchten af: bij RET zet iedereen zich hier 100% voor in. Dat is echt gaaf!”

Vizier op nieuwe parels
“Bij RET blijven we altijd kritisch op ons productaanbod,” vertelt Jan. “In 2024 focussen we ons op het verder versterken van onze hoofdmerken, zoals Fibo en Agnes One-Step, maar verkennen wij zeker ook nieuwe mogelijkheden. Zo zijn we met onze in- & verkopers workshops gestart waarin wij out of the box sparren over mogelijke nieuwe parels. Er komen meer dan genoeg inspirerende ideeën uit, waar we in het nieuwe jaar vervolg aan gaan geven!”

Mijlpaal: inkoop plaatmateriaal 100% gecertificeerd
“Bij RET hechten we veel waarde aan het thema duurzaamheid. We willen ons duurzame assortiment uitbreiden en zijn in dit kader nu al bijzonder trots om te vermelden dat we met ons houtachtig plaatmateriaal volledig over zijn op de inkoop van 100% gecertificeerde producten! Daarnaast zijn we bezig met onze MVO-doelstellingen. We kijken naar recyclebaarheid en of onze leveranciers voldoen aan de code of conduct. Met deze onderwerpen zijn we al langer bezig, maar nu maken wij het echt rond en zetten we de laatste stappen. Dat is soms best spannend, maar dit is wel een duidelijke richting, die we op willen gaan”.

In 2024 nieuwe online klantomgeving
“We zijn met heel veel bezig en ik kan helaas nog niet alles verklappen,” vervolgt Jan. Gelukkig één daarvan wel: de nieuwe online RET-omgeving. “Achter de schermen zijn wij drukdoende met het ontwikkelen van een webshop voor al onze klantgroepen, voorzien van een handig klantportaal en relevante functies voor de branche. Waar de relaties van RET Interieur al in worden voorzien, rollen we het nu ook volledig uit voor RET Bouwproducten,” vertelt Jan enthousiast.

Jan eindigt: “We kijken uit naar een prachtig 2024, waarin we met onze klanten, partners en leveranciers nog veel succesvolle samenwerkingen hopen te realiseren. Voor nu wil ik iedereen alvast hele fijne feestdagen wensen!”