Nieuwe Senior Account Manager Export: een interview met Marcel Cromzigt

Sinds 1 maart mag Marcel Cromzigt (52) met trots de rol van Senior Account Manager Export bij RET Bouwproducten op zich nemen. Met zijn verbindende talent en kennis van export is hij klaar om zijn stempel te drukken op het bedrijf. Maar wie is Marcel, waar komt hij vandaan en wat is zijn visie voor deze functie? Wij gingen met hem in gesprek.

Wederzijdse klik

Marcel, geboren in Hoek van Holland en getrouwd met Monique, staat actief in het leven. Hij is een fanatieke tennisser, mountainbiker en hardloper en heeft al een rijke carrière achter hem liggen die ooit begon in de bouwmaterialenhandel. Daarna is hij verder gegaan in de wereld van glas en heeft verschillende functies bekleed, zoals binnendienstfunctie, accountmanager, projectadviseur en daarna een meer internationale rol. Na 30 jaar werkervaring was Marcel op zoek naar een nieuwe uitdaging, en de frisse energie van een nieuwe firma.

Tijdens zijn zoektocht kwam hij in contact met Jan Voet, de directeur van RET Bouwproducten, en er was meteen een wederzijdse klik: “Ik zag veel aanknopingspunten en uitdagingen, en met mijn inmiddels 30 jaar werkervaring, durfde ik dat wel aan!”

Op 1 maart begon Marcel in zijn nieuwe functie. Hoewel hij aanvankelijk onder de radar werkte om het bedrijf en de producten beter te leren kennen, heeft hij al flinke stappen gezet. Intern volgde hij verschillende cursussen om zijn kennis verder uit te breiden, en onlangs heeft hij twee grote leveranciers in Noorwegen bezocht voor een stukje opleiding, en om de mensen achter de firma te leren kennen.

“Ik ben een echte verbinder, ik zie zowel de kant van de firma als de kant van de klant.”

Mister RET

De titel ‘Mister RET’ is niet zomaar een bijnaam; Marcel neemt de fakkel over van niemand minder dan John Bockmeulen, die veertig jaar lang een begrip was bij RET Bouwproducten en met recht ‘Mister RET’ werd genoemd. Marcel heeft nu de taak om het exportgedeelte van het bedrijf uit te breiden, voortbouwend op het solide fundament dat zijn voorganger heeft gelegd.

Marcel geeft nederig toe: “Mijn voorganger werd dus ‘Mister RET’ genoemd, en dat sprak me meteen aan. Ik ben zeker nog geen ‘Mister RET’, of misschien zal ik dat wel nooit worden, maar het is een mooi streven.” Hij is vastberaden om hard te werken en het vertrouwen dat in hem is gesteld waar te maken, en wie weet, op een dag misschien zelf de titel ‘Mister RET’ te verdienen.

Sterke motivatie

Marcel heeft naast zijn jarenlange ervaring in de wereld van bouwmaterialen en export ook een flink pallet aan soft skills ontwikkeld: “Ik ben een echte verbinder, ik zie zowel de kant van de firma als de kant van de klant, en het leuke is dat je samen kunt kijken of je tot een samenwerking kunt komen.” Ook toont hij een sterke intrinsieke motivatie voor de functie: “Ik wil mezelf graag nuttig maken en iets toevoegen aan de firma.” Hij sluit af met het streven van RET Bouwproducten om groots en buiten de grenzen te denken: “In mijn functie kan ik dit letterlijk bewerkstelligen en de verschillende merken zo goed mogelijk op de kaart zetten, binnen- en buiten Nederland!”

Uitdagingen

Er liggen natuurlijk ook uitdagingen voor Marcel. In tegenstelling tot zijn voorganger, moet Marcel een eigen netwerk opbouwen en contacten leggen vanaf de basis. Ook moet hij de omzetlijn voortzetten, ondanks dat RET Bouwproducten niet de goedkoopste is. Marcel wil zich onderscheiden door te focussen op Nederlandse kwaliteit, kennis en kunde. De exacte propositie moet nog worden uitgewerkt, maar dat is precies de uitdaging die Marcel aantrekt.

Marcel begrijpt dat het aanpassingsproces tijd vergt, aangezien hij als nieuwe werknemer sneller wil gaan dan soms mogelijk is. Gelukkig biedt RET Bouwproducten hem de ruimte om te acclimatiseren en zich voor te bereiden op een succesvolle toekomst, waarin hij zijn ervaring en energie kan inzetten om het bedrijf naar nieuwe hoogten te stuwen. Daarbij wordt hij ondersteund door zijn collega’s, die altijd bereid zijn hem te helpen en wegwijs te maken binnen het bedrijf.

Nu is het tijd dat Marcel zijn nieuwe rol bij RET Bouwproducten naar buiten gaat brengen. Marcel is klaar om zijn ervaring en passie in te zetten voor de groei en innovatie binnen het bedrijf, en wij kijken uit naar wat hij de komende jaren zal bereiken.

Marcel, gefeliciteerd en veel succes met je nieuwe functie als Senior Account Manager Export!