Een passie voor bouwmaterialen, de plaatmaterialenhandel én sport, dat heeft Mark al zijn hele leven. Gedrevenheid en enthousiasme zijn kenmerkend voor hem. Als Accountmanager rayon West bij RET gebruikt hij zijn drive en jarenlange ervaring om sterke relaties op te bouwen en altijd klaar te staan voor de klant. “Met mijn allround kennis van al onze 7 productgroepen adviseer ik onze klanten zo goed mogelijk over de mogelijkheden. Hoe beter ik hen ken, hoe beter ik kan inspelen op hun behoeften.”

Na 25 jaar gewerkt te hebben bij zijn vorige werkgever, was het voor Mark tijd voor een nieuwe uitdaging in de bouwmaterialen. Dat vond hij in zijn huidige job als accountmanager bij RET. “De veelzijdigheid van de functie, spreekt mij het meest aan,” geeft hij aan. In het indelen van zijn tijd, in werkzaamheden, in klanten, maar ook zeker in zijn dagelijkse gespreksonderwerpen: het materiaal van RET. “Dat RET zo’n groot aanbod platenmateriaal heeft, vind ik fantastisch. Hierdoor kunnen we voor iedere toepassing meerdere opties aanbieden en is er voor mij altijd meer te leren en te ontwikkelen. Dat vind ik erg leuk!”

Mark analyseert voortdurend de markt om kansen te ontdekken. Bij klanten, bij concurrenten, maar ook privé. “Ik zit al mijn hele leven in de branche en vind het gewoon zo interessant. Als ik met mijn vrouw ga shoppen, kijk ik ook bij elke wand welk materiaal het is, hoe er gebouwd is en hoe de winkel is ingericht,” vertelt hij. “Dat wordt mij dan niet altijd in dank afgenomen tijdens onze zoektocht naar een broek,” voegt hij grappend toe.

Naast alle soorten platen, ook alle soorten sport
Naast een enthousiast verkoper is Mark een enthousiast sporter. Dat hij van een uitdaging houdt, is wel duidelijk. Van oorsprong een voetballer. Nu fietsen, zwemmen en hardlopen. “Jaarlijks loop ik de halve marathon en doe ik mee aan een kwarttriatlon. Sport is een belangrijk deel van mijn leven en doe ik structureel.” Met zijn sportambitie inspireert hij graag zijn collega’s. “Ik probeer altijd medestanders te krijgen. Ik vind het leuk om samen te sporten. Ik ga er dan ook hard mijn best voor doen om collega’s mee te krijgen naar de Dam tot Dam loop volgend jaar.”

Energiek, persoonlijk en ‘on a mission’
“Met frisse energie ben ik begonnen en nu nog steeds in de weer bij RET,” geeft Mark aan. Het liefst pakt hij 100 dingen tegelijk beet en wil hij van alles wat weten. “Ik bereid mij goed voor en investeer echt in relaties. Naarmate de tijd verstrijkt, merk ik dat het onderlinge vertrouwen groeit en ik ook steeds beter weet en kan aanvoelen welk materiaal bij welke klant past.”

Mark’s persoonlijke missie: zijn favoriete materiaal, Walls2Paint, op de kaart zetten in de bouwsector. “Traditioneel wordt er nog altijd veel gebruikgemaakt van gipsplaten. Ik ben van mening dat Walls2Paint veel sneller en schoner werkt, alleen nog niet iedereen weet dit. Ik ben drukdoende om dit verhaal te vertellen.”

Familiegevoel bij RET
“Ondanks dat RET een groot bedrijf is, is er zo veel sociale samenhang. We weten veel van elkaar, binnen en buiten afdelingen,” vertelt Mark over de cultuur bij RET. “Op kantoor weten we wat speelt bij de collega’s in de logistiek en in ons magazijn, bijvoorbeeld. En andersom. We zijn geïnteresseerd in elkaar en leven mee. Het is net als bij een kleiner bedrijf.”

Deze gedreven accountmanager, met een sterke werkethiek en passie voor sport, voelt zich helemaal thuis bij RET. “Ondanks dat ik veel op de weg zit, probeer ik ook altijd de maandagochtend op kantoor en vrijdagmiddagborrel mee te pakken. Als je je collega’s beter kent, gaat het samenwerken ook zo veel makkelijker!”.