Over RET Bouwproducten

RET Bouwproducten is importeur en distributeur van plaatmateriaal en (af)bouwproducten en behoort tot de Timber and Building Supplies Holland N.V. Het bedrijf is in 1914 opgericht, heeft anno 2016 ca. 50 medewerkers in dienst en beschikt over meer dan 30.000 m² aan magazijnterrein. De verkoop richt zich uitsluitend op de hout- en bouwmaterialenhandel en industriële verwerkers (B2B). Het assortiment is opgebouwd uit vier volwaardige hoofdgroepen: Plaatmateriaal, Gevelbekleding, Interieur Producten en Bouwkundige Brandpreventie.

RET heeft de duidelijke ambitie om méér te willen zijn dan ‘alleen leverancier’. Als de ‘Aanvoerder in Bouwproducten’ biedt RET Bouwproducten haar relaties:

  • One-stop-shopping
  • Uitgebreide verkoopondersteuning
  • Ontzorging op het gebied van logistiek

Missie

RET Bouwproducten is naast Nederlands grootste groothandel van plaatmateriaal en (af)bouwproducten een betrouwbare internationale samenwerkingspartner binnen de professionele bouwsector. RET Bouwproducten ondersteunt haar relaties bij het behalen van de bouw- en salesambities. Daarnaast biedt zij haar directe klanten – de hout- & bouwmaterialenhandel, industriële bouwers en interieurbouwers – een ‘one-stop-shopping’ concept met een uitgebreide dienstverlening. Deze dienstverlening kenmerkt zich door zijn persoonlijke benadering en biedt een duidelijke toegevoegde waarde. Daarbij is RET Bouwproducten zich steeds bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit betekent het vermarkten van verantwoorde en duurzame producten en het creëren van een stimulerende en sociale (werk)omgeving.

Visie
RET Bouwproducten is met haar duurzame DNA, team van specialisten en haar koppositie op het gebied van assortiment en dienstverlening in 2025 dé samenwerkingspartner voor de professionele bouwsector.

PSO
Onlangs heeft RET Bouwproducten de Aspirant-status bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij trots op! De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat RET Bouwproducten aantoonbaar gestart is met socialer ondernemen.