VACATURE Verkoper binnendienst

RET Bouwproducten, gespecialiseerd in de import en distributie van plaatmateriaal en (af)bouwproducten. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1914, hebben we momenteel meer dan 50 toegewijde medewerkers en beschikken we over meer dan 30.000 m² aan magazijnruimte. Onze klanten zijn hoofdzakelijk actief in de hout- en bouwmaterialenhandel en industriële verwerking. Ons assortiment omvat vier belangrijke categorieën: Plaatmateriaal, Gevelbekleding, Interieur Producten en Bouwkundige Brandpreventie.


Wat ga je doen?

Vind je het leuk om commerciële kansen te spotten en de behoefte te achterhalen bij (potentiële) klanten? En heb je gedegen productkennis van de bouwwereld? Dan kunnen wij niet wachten om kennis te maken met jou!
 
Als Verkoper Binnendienst ben jij hét visitekaartje van RET Bouwproducten. Je staat onze klanten en prospects onder andere telefonisch te woord. Het is aan jou om met jouw kennis van hout- en plaatmaterialen en je sales kwaliteiten zo goed mogelijk invulling te geven aan hun wensen. Je stelt kritische vragen, neemt hun twijfels weg en sluit de deal! Daarnaast ben je een onmisbare schakel tussen de klant en onze vertegenwoordiger. Je zorgt ervoor dat hij perfect voorbereid op pad kan en door jou een andere grote deal kan sluiten. Aangezien je over een helikopterview beschikt, leg je makkelijk verbinding tussen de verschillende afdelingen binnen de vestiging waardoor je targets op het gebied van klanttevredenheid, omzet- en rendement en servicelevel met gemak behaalt. Daarnaast houd je je ook nog bezig met de volgende werkzaamheden: 
Het bespreken, opmaken en afhandelen van offertes en orders;

  • Het uitwerken van aanvragen middels calculaties en offertes;
  • Het begeleiden en uitvoeren van de verkregen opdrachten;
  • Invoeren van in- en verkooporders;


Wie ben jij?

Het spreekt voor zich dat je een natuurlijke drive hebt om te scoren en commerciële,- en klantgerichte vaardigheden bezit. Je signaleert knelpunten en kansen in de werkprocessen rondom het telefonisch verkopen en doet voorstellen voor verbetering. Daarnaast reflecteer je op je eigen kennis en kunde, je evalueert continu je eigen gesprekken omdat je jouw prestaties wilt verbeteren. Jij wil namelijk de beste verkoper binnendienst worden! Je beschikt verder over: 

  • MBO werk- en denkniveau;
  • Relevante werkervaring binnen de houthandel en/of bouwmaterialenhandel;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Goede contactuele vaardigheden omdat het als echte teamplayer belangrijk is om samen met je collega’s de gezamenlijke doelen te bereiken.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden een dynamische organisatie met een collegiale werksfeer en een gezonde competitieve spirit. In onze academy bieden wij genoeg trainingen om jouw materialenkennis en sales-skills te vergroten. Er is genoeg ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt. En we bieden je natuurlijk een goed arbeidsvoorwaardenpakket.  

Contact?
Heb je nog vragen of behoefte aan aanvullende informatie? Neem gerust contact op met de recruiter gekoppeld aan deze vacature. Je vindt de gegevens van onze recruiter, en de ‘Direct Solliciteren’- button, rechts in je beeldscherm.

Solliciteer direct 

Acquisitie n.a.v. onze advertenties, wordt niet op prijs gesteld.