Modulaire mantelzorgwoning groot succes dankzij krachtig bouwtrio: Fibo, Agnes-one-step en Walls2Paint!

De eerste modulaire mantelzorgwoning van Waal en Maas Verbouw en Techniek is een feit! Deze prefab chalet moest in enkele maanden worden gebouwd. Het bouwtrio van Fibo, Agnes-one-step en Walls2Paint bood hiervoor dé oplossing. Door de snelheid van het verwerken van deze materialen kon de woning binnen een kort tijdbestek, maar zeker met behoud van een prachtig resultaat, worden opgeleverd in de tuin van de mantelzorger. Zowel de nieuwe bewoners, als de mantelzorger en Waal en Maas zijn meer dan tevreden met het resultaat.

Hilbert de Fijter, eigenaar van Waal en Maas, vertelt: “Eind november kregen we de opdracht voor onze eerste prefab mantelzorgwoning. Een ontzettend mooi project, maar wel met een strakke deadline: namelijk krap drie maanden later. Met RET Bouwproducten zijn we gaan kijken met welke slimme producten we deze deadline konden gaan halen.” Het antwoord: Fibo wandpanelen voor de badkamer, Agnes-one-step voor het plafond en Walls2Paint voor de wanden. De chalet werd opgebouwd in de werkplaats van Waal en Maas, vervoerd naar de tuin van de mantelzorger en daar zijn de puntjes op de i gezet.

Gebruiksvriendelijk resultaat met Fibo
De Fibo wandpanelen, hét alternatief voor traditionele tegels, zijn gebruikt om de badkamer van de mantelzorgwoning te bekleden. “Doordat het wandpanelen zijn, zijn de wanden heel makkelijk schoon te maken. Het is heel gebruiksvriendelijk,” aldus de eigenaar van de mantelzorgwoning.

Dit project was de eerste keer dat Waal & Maas gebruikmaakte van Fibo. Vanuit RET stonden we ter plaatse klaar met uitleg en ondersteuning bij de montage en dachten we mee bij knelpunten. “Ze hebben ons erg goed op weg geholpen bij onze eerste verwerking van Fibo,” geeft Hilbert aan. Ook het materiaal bevalt erg goed. “Het past perfect bij onze manier van bouwen. Bij het transport van de woningen hebben we bij Fibo geen last van scheurvorming, iets wat bij tegels toch altijd een risico is.”

Minder mankracht nodig
Naast de snelheid was nog een reden om voor Fibo, Agnes-one-step en Walls2Paint te kiezen: de gemakkelijke verwerking. Hilbert geeft aan: “We hebben geen tegelzetter nodig voor de badkamer of een stukadoor voor de wanden. We kunnen alles zelf monteren. Dit scheelt ook mensen die rondlopen op de werkplaats: één persoon kan het werk doen. Van het plaatsen van de wanden tot het direct kunnen behangen, bij Walls2Paint, bijvoorbeeld. Het werkt snel én prettig.”

Zeer te spreken over de resultaten
Hilbert is er trots op dat zij in samenwerking met de betrokken partijen in het korte tijdsbestek de zorgwoning hebben kunnen realiseren. De eigenaar van de woning beaamt dit: “Mijn ouders zijn heel blij met de woning. Het is goed geïsoleerd, gelijkvloers en van alle gemakken voorzien. En heel fijn: de woning was helemaal op tijd af.”

Bekijk de foto’s en de video en laat je inspireren!