Fortalit en ISIcompact: ijzersterke, strakke designcombinatie voor chaletbouw

Bijzonder trots zijn we op onze samenwerking met De Wit Chalets, welke bijna de 12.5 jaar aantikt. Een jubileum, dus! De Wit Chalets is actief in modulair bouwen, zorgwoningen en de chaletbouw en onze partner geweest in het ontwikkelen van Fortalit gevelbekleding met schaduwlijn. Het model is succesvol doorontwikkeld, schittert nu op vele vakantieparken en dient daar zelfs als pronkstuk in verschillende reclamespotjes. En niet op zichzelf: Fortalit met bijpassende materialen, zoals ISIcompact, maakt een prachtig totaalbeeld op de woningen.

Fortalit NG, een kunststof gevelbekleding geschikt voor nieuwbouw en renovatieprojecten, is verkrijgbaar in diverse eigentijdse kleuren en houtdecoren, met en zonder schaduwlijn. Peter Starreveld, directeur van de Wit Chalets, vertelt: “We hebben het model met schaduwlijn succesvol ontwikkeld met RET Bouwproducten en inmiddels al op 130 chalets toegepast. Het product is zo herkenbaar, dat is enorm leuk. De chalets van TopParken, bijvoorbeeld, worden regelmatig op RTL4 gebruikt om de verhuur en verkoop van chalets te stimuleren. Vanuit De Wit Chalets zijn we bijzonder trots dat we hieraan hebben mogen bijdragen.”

UV-bestendige schaduwlijn biedt vele voordelen

“Het unieke van het schaduwlijn model van Fortalit is dat er geen folie tussen de planken is aangebracht en de schaduwlijn zwart is gemaakt met pigment. Dat zorgt ervoor dat er uiteindelijk geen verkleuring kan plaatsvinden door UV-straling,” vertelt Peter. Bij deze uitvoering, nu nog enkel verkrijgbaar bij Fortalit en hiermee erg uniek, wordt er tussen de planken geen folie gebruikt. Folie wordt namelijk mat in het zonlicht, het zwarte pigment niet. “Zo creëer je tevens een duurzame oplossing: materiaal wat lang mooi blijft en daarom zeer geschikt voor chalets!”

Rustige designs, perfect om één geheel mee te creëren

De Wit Chalets tekent en ontwerpt woningen op maat en creëert zo maatwerk voor de klant. Ze gebruiken Fortalit voor al hun bedrijfstakken, waarbij zij altijd kijken welke combinatie materialen het best past bij de toepassing en de doelgroep. “Het moet één geheel worden. De materialen moeten als het ware echt opgaan in de woning,” vertelt Peter. “Voor de chalets op TopParken hebben we gekozen voor Fortalit met eikenstructuur. Het lijkt net ‘echt’ hout, maar het oogt rustiger en geeft zo een unieke look. De combinatie met de strakke ISIcompact exterieurplaten zorgt voor een chic gevelbeeld.”


Fijn product om mee te werken

Volgens Peter is het grote succes van Fortalit de herkenbaarheid en de uitstraling. “Het geeft een warm gevoel, ook als je kiest voor donkerdere folies, welke ook één van mijn favorieten zijn.” Dat Peter fan is van Fortalit, dat is wel duidelijk. Maar niet alleen om de strakke uitstraling van het product. “Het materiaal is goed te verwerken en het blijft mooi. De uitzetting van het product is minimaal, mits je rekening houdt met de verwerkingsvoorwaarden zoals ventilatie aan onder- en bovenzijde.” Een bijkomend voordeel is het onderhoud. Eens per jaar heb je aan water en zachte zeep voldoende om het materiaal mooi te houden. “Absoluut geen chemische producten!”


Goede samenwerking biedt mogelijkheden

“We hebben een erg goede relatie met de buitendienst van RET,” vertelt Peter. “We krijgen perfecte begeleiding van de relatiemanagers, ook in de gehele ontwikkeling van Fortalit met proefbemonstering. We staan er zeker voor open om het Fortalit assortiment dat wij gebruiken uit te breiden, met andere folies, kleuren en materiaalkeuzes, en te verwerken op nieuwe modellen woningen.”

Meer weten over Fortalit, bekijk hier de folder