RET Bouwproducten is Nederlands grootste groothandel van houtachtig plaatmateriaal en (af)bouwproducten. Kortom, RET is geen onbekende in de professionele bouwsector in Nederland en ook daarbuiten met onze exporttak. Onze directe klantgroepen – de hout- & bouwmaterialenhandel, industriële verwerkers en interieurbouwers – bieden wij met 7 productgroepen een breed assortiment

Vacature Accountmanager 

RET Bouwproducten is Nederlands grootste groothandel van houtachtig plaatmateriaal en (af)bouwproducten. Kortom, RET is geen onbekende in de professionele bouwsector in Nederland en ook daarbuiten met onze exporttak. Onze directe klantgroepen – de hout- & bouwmaterialenhandel, industriële verwerkers en interieurbouwers – bieden wij met 7 productgroepen een breed assortiment aan .

Als je op kantoor bent kom je te werken in de recent gerenoveerde kantoortuin van RET Bouwproducten. In een team van 30 collega’s van sales en van productmanagement, marketing & communicatie vind jij makkelijk je weg en werk je actief samen. Met jouw initiatieven kun je het verschil maken en bijdragen aan de successen van RET. De sfeer is informeel, direct en erg gezellig! Dat uit zich onder andere na een week hard werken met je collega’s tijdens de vrijdagmiddagborrel.

Het team bestaat uit een mix van “jong en ambitieus” en “zeer ervaren rotten in het vak”.
Zo ook Rick, 23 jaar en raakt niet uitgesproken over voetbal, Ellen werkt al 32 jaar bij RET en organiseert de leukste uitjes. Mark is al ruim 18 jaar commercieel actief en wordt jouw leidinggevende.

Na een uitgebreid inwerktraject ben je goed in staat om RET te vertegenwoordigen. Je staat dagelijks telefonisch, per mail en door ze te bezoeken in contact met onze bestaande en potentiële handels klanten. En dan vooral de Hout- en Bouwmaterialen handelaren in de noordoostelijke helft van Nederland. Voor die klanten ben jij de vraagbaak voor de meest uitlopende vraagstukken. Als je op pad gaat plan je uiteraard naast bezoeken aan bestaande klanten ook bezoeken aan potentiële klanten die je al een tijd aan het najagen bent.

Met deze focus ben je ook flink bezig met volume-deals. Het trading-bloed zit dan ook in je genen. Een zeer korte connectie met de inkopers en onze leveranciers is onderdeel van je succes.

Je bent een rasverkoper, stilzitten kun je niet, je bent pas tevreden als je de targets overtroefd hebt.

  • Relevante werkervaring in een salesfunctie is noodzakelijk, opgedaan in de bouwtoelevering is wenselijk;
  • Uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden;
  • Handelaarsmentaliteit.
  • Een uitdagende baan binnen een ambitieus team;
  • Passende arbeidsvoorwaarden, waaronder een leaseauto, laptop en telefoonregeling;
  • Kom je fulltime werken dan heb jij 30 vakantiedagen om lekker te kunnen ontspannen na die drukke dagen op het werk;
  • Online trainingsplatform waar je niet op uit geleerd raakt

Solliciteer direct:  Accountmanager